Vlak voor de start van het Dickensfestijn geeft het Deventer Vocaal Ensemble (DVE) een sfeervol kerstconcert volgens een oude Engelse traditie. In “A Festival of Lessons and Carols” brengt het koor traditionele kerstliederen ten gehore, waaronder “O come all ye Faithful”, “God rest you merry gentlemen” en “Silent night”. Deze Christmas Carols worden afgewisseld met Engelse lezingen van het kerstverhaal. Kom luisteren en zing met ons mee! Iedereen wordt uitgenodigd om na afloop van het concert samen met ons een glas punch of warme chocolademelk te drinken. Het concert is gratis toegankelijk, wel vragen we een vrije gift na afloop.

Op donderdagavond 14 december gaan de deuren van de Bergkerk open voor iedereen die de kerstperiode op een sfeervolle en muzikale manier wil beginnen. DVE-lid Fokke Bronsema: ”Dit concert is voor ons een leuke manier om de kerstdagen te beginnen. Door de mooie Engelse liederen en lezingen hopen we het kerstgevoel op ons publiek over te brengen. Punch en warme chocolademelk na afloop van het concert zullen hierbij vast wel helpen.”

Het DVE heeft dit concert in eerdere jaren ook gegeven. Afgaande op de volle kerken van toen zal het ook dit jaar een succes worden. Dus kom op tijd! De deuren van de Bergkerk gaan om 19:30 uur open, het concert begint om 20:00 uur.

Wat: “A Festival of Lessons and Carols”, kerstconcert in Engelse traditie

Waar: Bergkerk in Deventer (Bergkerkplein 1)

Wanneer: 14 december, 20:00 uur (kerk open om 19:30)

Wie: Deventer Vocaal Ensemble o.l.v. Elske te Lindert. Orgelspel door Caspar Rodijk. Readers : Sabien van Harten en Brian Rodford.

Prijs: Toegang gratis, vrije gift na afloop. Warme dranken 1€.

Terug naar hoofdpagina