Onze Lieve Vrouwe Koor meets Deventer Vocaal Ensemble

Hoe het allemaal begon

De schoonmoeder van Nele de Munter, koorlid van het Onze-Lieve-Vrouwe koor uit Mechelen, woonde in Deventer en vertelde dat daar een goed koor was dat regelmatig in de Lebuinus mooie concerten van een hoge kwaliteit gaf. Dat was het Deventer Vocaal Ensemble.
201603 DVE OLVK IMG 0453

Onze-Lieve-Vrouwe Mechelen heeft de traditie te verbroederen, in het  kader van haar 60 jarig bestaan wilde ze een koorreis organiseren met een verbroederingsconcert. Zo kwam het DVE in beeld. Zowel  Mechelen als Deventer, hebben rood en geel in hun wapenschild van de stad en ook een voetbalclub die in dezelfde kleuren speelt. 

Eerste kennismaking

Eerste kennismaking vond plaats in maart 2016 tussen Nele, Liesbet van OLV Mechelen en Hans en Loes van het DVE. Het was een hele gemoedelijke, gezellige en vruchtbare dag. We hebben samen de stad verkend en de eerste afspraken gemaakt voor het weekend in maart 2017. Eind van de dag waren we alle vier enthousiast over onze komende samenwerking.

Wat ligt er nu vast

Op 3-5 maart komen Vokalis en Koraal, onderdelen van OLV Mechelen naar Deventer. We hebben een vol programma samengesteld waar we elkaar beter kunnen leren kennen, samen muziek zullen maken, gezellig eten kortom…. verbroederen!

Zondagmiddag is het verbroederingsconcert om 14.00 uur in de Lebuinus, waar beide koren afzonderlijk, maar ook gezamenlijk, liederen van Belgische en Nederlandse componisten zullen zingen.

Najaar 2017

Op 6-8 oktober zullen wij een weekend naar Mechelen gaan waar wij ook een verbroederingsconcert zullen geven in de Onze-lieve-vrouwe kerk te Mechelen.