Nieuws

Onze Lieve Vrouwe Koor meets Deventer Vocaal Ensemble

Hoe het allemaal begon

De schoonmoeder van Nele de Munter, koorlid van het Onze-Lieve-Vrouwe koor uit Mechelen, woonde in Deventer en vertelde dat daar een goed koor was dat regelmatig in de Lebuinus mooie concerten van een hoge kwaliteit gaf. Dat was het Deventer Vocaal Ensemble.
201603 DVE OLVK IMG 0453

Onze-Lieve-Vrouwe Mechelen heeft de traditie te verbroederen, in het  kader van haar 60 jarig bestaan wilde ze een koorreis organiseren met een verbroederingsconcert. Zo kwam het DVE in beeld. Zowel  Mechelen als Deventer, hebben rood en geel in hun wapenschild van de stad en ook een voetbalclub die in dezelfde kleuren speelt. 

Lees meer...

Brahms-concert - een foto-impressie

We hebben zelf erg genoten van ons concert als uitvoerenden en gezien de reacties van het publiek hebben zij ook erg genoten.

Een fotograaf van Deventer RTV heeft een paar mooie foto's gemaakt tijdens het concert.

20170122 P1220042kopie

Lees meer...

Dickens 2016 (+ foto's)

Het is elk jaar weer een feest om aan deel te nemen: het Dickensfestijn in het Bergkwartier in Deventer. Samen met 950 figuranten heeft het DVE op 21 en 22 december 2016 de tijd van Dickens opnieuw leven ingeblazen. Hiermee hebben we zo’n 125 duizend bezoekers vermaakt met improvisatietoneel, lekkernijen en (in ons geval) kerstmuziek. Het DVE doet dit sinds het allereerste Dickensfestijn in 1991. Het repertoire wisselt wel eens, maar een ding blijft gelijk: het plezier!
Een paar hoogtepunten van deze editie: zingen voor de Queen, glühwein verdienen met onze koorzang, een uitgebreid interview met Minke Zeillemaker en Fokke Bronsema in de Stentor. Samen met het milde winterweer zorgt dit ervoor dat het DVE kan terugkijken op een geslaagd weekend.

Meer informatie? Zie de DVE-facebookpagina en de pagina van het Dickensfestijn (www.dickensfestijn.nl).

En een kleine foto-impressie.

20161216dveDickens1x

Lees meer...

Kaartverkoop Matthäus Passion start op 19 oktober

De kaartverkoop voor de Matthäus Passion welke wordt gehouden op 12, 13 en 14 aptil 2017, zal op dinsdag 18 oktober 2016 om 13:00 starten. De kaartverkoop loopt via de Deventer Schouwburg. De organisatie is in handen van de Stichting Mattäus Passion Bergkerk Deventer.

DVE op vrijetijdsmarkt 3 september 2016

Ben je op zoek naar een nieuwe hobby of ben je net in Deventer komen wonen en benieuwd naar het verenigingswezen of vrijwilligerswerk? Op 3 september kun je kennismaken met de leukste verenigingen en organisaties van Deventer tijdens de Vrijetijdsmarkt 2016 in de Lebuïnuskerk op het Grote Kerkhof.

Ook het Deventer Vocaal Ensemble staat met een stand in de Lebuïnuskerk.